לחיות חיי נוודות לא תמיד זוהר כמו שזה נשמע, לפעמים זה יכול להיות מעט בודד במיוחד אם מטיילים לבד, אך לא רק. גם זוגות נוודים מתמודדים עם ״בדידות חברתית״, אנחנו יכולים להעיד שלפעמים יש יעדים קסומים שאנחנו מגיעים אליהם ואחרי תקופה ארוכה מיד מרגישים שחסרה לנו בהם קהילה ואנשים לחלוק איתם את החוויות שלנו. בסופו של יום, גם כאשר נמצאים יחד כל היום זה יכול להרגיש בודד להיות רק אנחנו עם עצמנו. לשמחתינו ושמחתכם זה לא חייב להיות ככה, כיום אפשר להצטרף לקהילה מקומית שחיה אורח חיים דומה לשלכם בקלות.
כיום להיות נווד דיגיטלי הפך לתופעה מאוד מוכרת ומקובלת והחברה כבר פחות מסתכלת על זה בצורה מוזרה, למשל המילה ״היפים״ הייתה מקושרת לעיתים לאורח חיים כזה. בתחילת הנוודות שלנו היינו צריכים להסביר את המושג ״נוודות דיגיטלית״, ומה זה בדיוק אומר עלינו ועל החיים שאנחנו מנהלים. היום כאשר אנחנו מספרים שאנחנו עובדים מרחוק, אנשים כבר משלימים אותנו ואומרים ״הא רגע.. אתם נוודים דיגיטליים?״. אז אם כבר יש מודעות לתופעה, זה אומר שיש קהילה גדולה והיא קיימת כמעט בכל יעד שתגיעו אליו שיש שם אינטרנט ורק צריך למצוא אותה, וזה בדיוק על מה שאנחנו הולכים לדבר במאמר הזה.
מה זה אומר ״קהילת נוודים דיגיטליים״?
המשמעות של קהילה הוא מרחב שנוצר עבור אנשים בעלי דעות דומות שיכולים להתחבר זה לזה על גבי מכנה משותף. בתוך קהילה כזו ניתן אף להכיר חברים חדשים, ליצור קשרים עסקיים ואפילו לנווד יחד כ״שבט״. את הקהילה הזו ניתן למצוא בדרך כלל בקבוצות פייסבוק, חללי עבודה והוסטלים. הוסטל סלינה הוא דוגמא טובה, מכיוון שרשת ההסוטלים הזאת ממתגת עת עצמה ככזאת שמתאימה לנוודים בזכות חלל העבודה המשותף שיש לכל סניף, ולכן לרוב יהיו קהילות שם וניתן למצוא הרבה נוודים שמטיילים ועובדים תוך כדי. חיבור לקהילה של נוודים דיגיטליים ביעד אליו אתם מגיעים יכול לשפר את את התחושה הכללית שלכם של ״שייכות״, במיוחד כאשר אתם מנוודים תקופה ארוכה ורחוקים ממשפחה וחברים.
למה קהילת נוודים חשובה למסע שלכם?
כמו שציינו למעלה, קהילת נוודים יכולה ליצור עבורכם אווירה של חברים, לפגוש אנשים כמוכם, להפוך את השהות שלהם ביעד למעניינת ואפילו אולי לעשות רילוקיישן כמו שאנחנו עשינו ליוון. ברילוקיישן שלנו ליוון, אחד הפרמטרים שהיו לנו חשובים הוא הקהילה. ברגע שיש חברים ביעד זה שובר את השגרה של עבודה, מכיוון שאפשר:
- לאכול יחד ארוחות שבועיות (זה מה שקורה בחאניה, כל שישי יש ארוחה יחד, מה שנותן לנו הרגשה משפחתית)
- טיולים יחד (לדוגמא טיפוס הרים, ביקור באטרקציות וכו׳)
- לחגוג אירועים מיוחדים (בכל יעד תוכלו למצוא את החגים השונים של היעד, אפשר לחגוג יחד)
- להשתתף יחד בסדנאות שונות וללמוד זה מזה (לדוגמא בחאניה יש סדנת ציור ויין, חוג יוגה ועוד..)
איך למצוא קהילת נוודים ביעד?
חשוב לציין שלא כל יעד נחשב ליעד חזק ופעיל של נוודים דיגיטליים ובכל זאת גם ביעדים כאלו ניתן למצוא קהילה קטנה או כל קהילה של אנשים שמטיילים ועובדים מרחוק, זה בדיוק מה שעשינו לדוגמא בפראג ובבודפשט. אלו יעדים שלא הרגשנו בהם קהילת נוודים דיגיטליים ועדיין מצאנו, אתם פשוט צריכים לדעת איך ואיפה לחפש ויש מספר דרכים למצוא קהילות נוודים.
#1 להצטרף לחלל עבודה
הדרך הקלה ביותר היא להירשם לחלל עבודה, בדרך כלל ניתן למצוא שם אנשים שעובדים מרחוק. מי שנרשם לחלל עבודה סביר להניח שיש לו עסק שמאפשר לו לעבוד מרחוק ואין לו דירה עם משרד. קהל היעד שמגיע לשם הוא ממוקד, וקל מאוד לדבר עם אנשים שמגיעים לשם, אולי לא תדברו איתם ביום הראשון שלכם, אבל אם תגיעו באופן יומי ותראו את אותם פרצופים, תוכלו ליצור קשר ולהכיר. זה על גבול הבלתי אפשרי לא להכיר מישהו בחלל עבודה, כמובן שזו גם אחריות שלהם לנסות להתחבר ולדבר. אז תגיעו ליעד ותחפשו חלל עבודה שנמצא במרכז ויש בו תנועה חזקה של נוודים, בחיפוש גוגל קצר לדוגמא: best coworking in budapest for digital nomads – תוכלו למצוא את כל המידע בקלות.
#2 לישון בהוסטלים או דירות שותפים
לדעתנו האופציה הזו פחות רלוונטית לזוגות, אנחנו אישית מעדיפים את הסלון, המטבח והשירותים שיהיו רק שלנו. אם אתם מטיילים לאט, או זוג שפחות אכפת לו לחלוק את האזורים המשותפים זו היא אופציה מעולה ומובטחת ליצור חברים על ההתחלה. אחד ההוסטלים המוכרים כיום שניתן למצוא את הסניף שלהם כמעט בכל יעד שאליו תגיעו נקרא Selina. בדרך כלל הוסטלים כאלו גם מארגנים אירועים חברתיים, ככה שאין רגע שתרגישו לבד ותהיו מוקפים כל היום בנוודים אחרים. חיפוש קצר בגוגל: coliving in prague for digital nomads
#3 קבוצות פייסבוק
זו האופציה הטובה והנוחה ביותר לדעתנו! כאשר אנו מגיעים ליעד חדש הדבר הראשון שאנחנו עושים הוא לחפש קבוצת פייסבוק של אותו היעד לדוגמא : digital nomads in Chania. אנו ממליצים לחפש את שם העיר ולא את שם המדינה שזה כללי מדיי. בתוך הקבוצות הללו ניתן לפרסם מכתב היכרות קצר עם תמונה וליזום מפגש או אפילו להתייעץ בנושאים שונים. באופן קבוע אנחנו מכינים פוסט ובו שואלים על קבוצת וואטספ מקומית. לדעתנו קבוצת וואטספ היא מעולה ואינטואיטיבת, שם ניתן ליזום מפגשים ספונטניים בקלות! בריו דה ז׳ניירו, בפלאיה דל כרמן וגם בחאניה יש קבוצת וואטספ לכל תת תחום כמו משחקי קוספא, כדור עף וטיולים. פשוט כנסו לקבוצת פייסבוק ותתחילו לגשש.
#4 פלטפורמה בשם סלאק Slack
זו היא פלטפורמה שמאחדת בתוכה נושאים שונים, ואפשר לחשוב עליה כמו פורום מתקדם עם נושאים = ערוצים. סלאק היא מעולה עבור נוודים דיגיטליים ולא רק, כיום ישנן חברות שונות שמשתמשות בה כי היא מעולה בשביל ליצור חיבור של קהילה ולסדר את השיחות לפי נושאים. תחשבו על סלאק כמו וואטספ שמאורגנת בשיחות שקשורות לנושא מסוים, וניתן להתכתב על הודעה ספציפית. אז אם אתם מצטרפים לסלאק של פורטוגל, תוכלו למצוא שם את ליסבון, ותחת ליסבון תוכלו למצוא נושאים שונים.
#5 פלטפורמת Meetup
זו היא פלטפורמה מעולה בלי קשר לנוודות דיגיטלית, מכיוון שניתן למצוא בה אירועים על בסיס יעד שבו אתם נמצאים. כאשר ניוודנו בפראג הרגשנו שלא הייתה שם קהילה כל כך חזקה של נוודים דיגיטליים, ולכן חיפשנו דרך לפגוש אנשים חדשים. האפליקציה הזו עזרה לנו והצטרפנו לכמה מפגשים שונים כמו טעימות יין והופעות, בפורטוגל האפליקציה הזו חזקה מאוד ופעילה. הנה הקישור נמצא ממש כאן.
#6 אפליקציה מבית ״מטיילים לאט״
עם האפליקציה שלנו, אתם יכולים להישאר מעודכנים עם קהילות מסביב לעולם של נוודים דיגיטליים!
והחלק הטוב ביותר – האפליקציה שלנו מגיעה בלי פרסומות שבשלב מסוים כבר מפריעות לכם, אנחנו בטוחים שתאהבו אותה כמו שאנחנו אוהבים אותה. הורידו אותה עכשיו והתחילו להשתמש בה!
כמו שראיתם, זה לא כזה מסובך למצוא קהילת נוודים כל מה שצריך זה לדעת איפה לחפש :), מקווים שהמאמר שלנו עזר לכם ועשה סדר! תצטרפו לקהילת מטיילים לאט בפייסבוק ששם ניתן למצוא נוודים שמטיילים ועובדים מרחוק.
Travel Slow
Travel Slow
Subscribe