באתונה כמעט מיד התאהבנו, ומיעד שהיה אמור להיות ביקור קצר, הפך לביקור ארוך, ואפילו עם מחשבה על מגורים לתקופה ארוכה. אם אתם שואלים אותנו למה, זה מכיוון שהעיר הזאת מציעה מגוון ענק של אטרקציות, קולינריה ובילויים. עם זאת, יש אטרקציה אחת שגם אם תרצו לא תוכלו לפספס, האקרופוליס האיקוני של אתונה ומקדש פרתנון המפואר. האקרופוליס והפרתנון נחשבים לאחד מציוני הדרך העתיקים והמשמעותיים ביותר בעולם!
האקרופוליס ממוקם בלב אתונה, בראש גבעה של לא פחות מ-156 מטרים שבולטת כמעט מכל נקודה בעיר. זה אחד מאתרי התיירות המפורסמים והפופולריים ביותר באתונה, ויעד חובה לכל מי שמתעניין בהיסטוריה, אמנות או ארכיטקטורה. וגם אם כל אלה לא מעניינים אתכם, אז לפחות בשביל התמונות המשגעות שתעשו שם שיגרמו לכולם לקנא. לאקרופוליס יש פסגה שטוחה והרבה מדרונות תלולים. על הגבעה הזו, יש מספר נקודות ציון ידועות שתוכלו לבקר בהן.
כרטיסים
הביקור באקרופוליס ובפרתנון דורש הכנה מסוימת, ואנו ממליצים לרכוש כרטיסים באינטרנט מראש בתקופות עמוסות כדי למנוע מעצמכם את התור הארוך ברכישה במקום. ישנן מספר אפשרויות לכרטיסים, כולל כרטיס האקרופוליס היחיד, כרטיס משולב, כרטיס אתונה פס וסיורים מודרכים. אנחנו הגענו באמצע שבוע בתחילת חודש מאי ובחרנו בכרטיס היחיד, מכיוון שהיו לנו תוכניות אחרות לאותו היום.
על פי האתר הרשמי:
מחיר מלא: €20 יורו, מופחת: €10 (יורו)
תקף לאתר הארכיאולוגי של האקרופוליס.
כרטיסים זמינים במשרדי הכרטיסים במקום וגם באינטרנט.
מה-1 בנובמבר עד ה-30 במרץ (01/11-31/03) של כל שנה, תעריף מופחת חל אך ורק על כרטיסים חד-פעמיים לכל האתרים הארכיאולוגיים והמוזיאונים השייכים למדינה.
על מנת לרכוש כרטיסים באינטרנט לאתר הארכיאולוגי של האקרופוליס, בקרו בשירות הכרטיסים האלקטרוני הרשמי של משרד התרבות והספורט היווני בכתובת www.etickets.tap.gr (כל אתר אחר ידרוש תשלום עמלה ולכן יקר יותר).
ימי כניסה חינם
6 במרץ (לזכרה של מלינה מרקורי)
18 באפריל (יום האנדרטאות הבינלאומי)
18 במאי (יום המוזיאונים הבינלאומי)
סוף השבוע האחרון של ספטמבר מדי שנה (ימי המורשת האירופית)
28 באוקטובר
כל יום ראשון מה-1 בנובמבר עד ה-31 במרץ
איך מגיעים?
1. תחנת המטרו “ACROPOLIS”, ואז דרך Dionysiou Areopagitou str.
2. תחנת מטרו “ACROPOLIS” ואז דרך האתר הארכיאולוגי של South Slope, Dionysiou Areopagitou & Thrasyllou str.
לאחר היציאה משער Beule, שילוט מיוחד מנחה את המבקרים להמשיך לכיוון דרום, משמאל, ובעקבות שביל העלייה לאקרופוליס ייקח אתכם ליציאה הדרומית של האתר הארכיאולוגי האקרופוליס ולכניסה למדרון הדרומי.
3. תחנת מטרו “MONASTIRAKI”, ואז דרך האתר הארכיאולוגי של אגורה העתיקה, או רובע פלאקה.
ציון הדרך הראשון בו ביקרנו היה ה-Propylaea, שהוא שער הכניסה לאקרופוליס. הפרופילאים (המחיצה להפרדה בין החלקים החילוניים והדתיים של העיר) מוקדשים לאלים המגינים על שערי הכניסה, והם מורכבים מעמודים המחולקים על פני שתי גלריות. מבקרים יכולים להיכנס דרך הגלריות הללו, והן ממוקמות בצד המערבי של האקרופוליס.
אז מה מחכה לכם על ראש הגבעה?
מקדש נייקי, שנבנה לכבוד אלת הניצחון. מקדש זה בנוי בסגנון יווני הכולל שמונה עמודים. החלק המיוחד ביותר במקדש הזה הוא כנראה האפריזים (האפריז הוא החלק המרכזי הרחב שבדרך כלל מעוטר בקישוטים). כאן מתוארת המלחמה בין האימפריה היוונית והפרסית (אם ראיתם את סדרת הסרטים ״300״, תוכלו לתת לדימיון שלכם לרוץ). בצד השני ניתן לראות את האלים אתנה וזאוס.
אחרי מקדש נייקי, פנינו לארכטאום, הקרוי על שמו של המלך ארכתאוס. הארכטאום הוא מקדש יווני עתיק בצד הצפוני של האקרופוליס שהוקדש הן לאתנה והן לפוסידון. המקדש ידוע בעיצובו הייחודי, המשלב סגנונות אדריכליים שונים, ביניהם יונית, דורית וקורינתית. המאפיין המפורסם ביותר של הארכטאום הוא מרפסת העלמות (הנשים), שהיא מרפסת הכוללת שישה עמודים בצורת דמויות נשיות.
לבסוף, הגענו לפרתנון, שהוא המבנה הגדול ביותר באקרופוליס. הפרתנון מוקדש לאלה פאלאס אתנה, והוא נבנה במאה ה-5 לפני הספירה כמקדש לכבוד האלה. המקדש ידוע בארכיטקטורה המדהימה שלו ובעיצובו המורכב, והוא נחשב לאחד המבנים החשובים ששרדו מיוון העתיקה.
כשהתקרבנו למקדש, הופתעתנו מגודלו העצום של הבניין. הפרתנון מתנשא לגובה רב, והוא עשוי כולו משיש. המקדש מעוטר בפסלים ובגילופים מורכבים המתארים סצנות מהמיתולוגיה היוונית. למרות העובדה שהמקדש ניזוק במהלך השנים ממלחמה, מזג אוויר וזיהום, הוא נותר דוגמה מדהימה לארכיטקטורה יוונית עתיקה.
לסיכום
בשבילנו הביקור באקרופוליס ובפרתנון היה חוויה בלתי נשכחת. זה היה מדהים לראות ממקור ראשון את היופי והפאר של האדריכלות היוונית העתיקה וללמוד עוד על ההיסטוריה והתרבות העשירה של אתונה.
- זה הזמן להוסיף את המאמר לרשימת המשאלות שלכם בעזרת לחיצה על אייקון הלב בראש המאמר (:
Travel Slow
כותבי המאמר
יוליה וגדעון להב - נוודים דיגיטליים
ג'וליה וגדעון זוג נשוי עם תשוקה לחיי חופש של טיולים ועבודה מרחוק. אנחנו מטיילים במשרה מלאה מאז 2020 וחיים את אורח חיים של נוודים דיגיטליים. המטרה העיקרית שלנו היא לעורר בך את התשוקה לאורח חיים ללא גבולות, בהם ניתן לעבוד מכל מקום בעולם.
Travel Slow
Subscribe