כמה שאני אוהבת פירות ים, רק בעלי יודע עד כמה (אני מכורה). אני מאמינה שיש לי התמכרות ממש קשה לפירות ים, למרות שאני לא אוכלת כל מאכל ים אפשרי, יש מנות שאני לא יכולה לסרב להן כמו שרימפס, סרטנים, קלמרי וצדפות. אלו המנות המועדפות עליי ואני גם אגיד את האמת, אם תגידו לי מסעדה בשרית או מסעדת מאכלי ים, כנראה שלא תעבור שנייה ותמצאו אותי אוכלת שרימפס.
בואו נדבר על זה שבמיוחד מחוץ לישראל החשקים מתעוררים, גם כי זה יותר מקובל לאכול מאכלי ים וגם כי הם מכינים את זה כל כך טוב!. אפילו גידי שלא אוהב את המאכלים האלו יכול לומר על כמה מנות שניסינו שהן טובות מאוד וטעימות. דבר נוסף שלא מפתיע הוא שהמחירים ביחס לתמורה לא יקרים בכלל (בהשוואה לישראל), ככה שזה מאפשר להתפנק על צלחת טובה ולטעום הכל מהכל. רוצה להדגיש ולומר שהאהבה שלי למאכלי ים מגיעה דווקא מהבית, כל החיים שלי הייתי רגילה לאכול קוויאר ושרימפסים ככה שאלו מאכלים שגדלתי עליהם.
כאשר הגעתי לאיה נאפה הבחנתי במסעדה בשם ״Ocean Basket״, זו מסעדה שלא הייתה לי חדשה כי בעצם זו היא רשת מסעדות בקפריסין. בדרך כלל אני לא אוכלת ברשתות, אבל איכשהו נתתי למסעדה הזו צ׳אנס עוד בפאפוס ואהבתי אותה ברמות (קשות). כאשר ראיתי אותה באיה נאפה אמרתי לעצמי, שאני חייבת לטעום גם פה, וברור שזה לא אכזב. השם ״Ocean Basket” מתאר בצורה מושלמת את החגיגה על הצלחת כאשר מביאים את המנות השונות. האוכל כל כך טוב שכל פעם שאני רואה את הסניף הזה אני לא יכולה לסרב.
התפריט, האוכל, החגיגה
כאשר מגיעים לאחד מסניפי הרשת, העיצוב נראה פחות או יותר אותו הדבר בצבע לבן עם קישוטים בכחול, ונראה כמו סוג של חדר אוכל מצד אחד אבל נעים ומזמין. המנות נראות צנועות ופשוטות עד לרגע שאוכלים ומרגישים את הטעמים ומבינים שזה טעים ברמות. בתוך התפריט של המסעדה ניתן למצוא מגשי אוכל (ארוחה זוגית, לארבעה או יחיד) שמתחלקים לאורז, ציפס, ומיקס של פירות ים ודגים. אפשר למצוא מגוון רחב של אוכל ולהזמין כמה מזאטים ויין. המנות הפופולריות שלהם הם דווקא המגשים המוכנים עם מיקס, לדעתנו מגש כזה אפילו שכתוב על זה לבן אדם אחד מספיק לשני אנשים, זה מאוד גדול ומשביע.
בנוסף למגשים הם מגישים גם סושי, וכן אומר שפחות אהבתי את הסושי שלהם. היו כמה רולים שהיו טובים אבל הבעיה לא הייתה בחומרי גלם שהיו מצוינים, הבעיה הייתה בהרכבה של הטעמים שפשוט לא התחברו לי. עד היום היו מעט מסעדות סושי שיכולות להיות טעימות משמעותית יותר מאשר בישראל, כרגע בארץ אכלנו את הסושי הטעים ביותר שיצא לי לאכול. לכן, לא ממליצה להגיע לסושי במיוחד, אבל כן למנות האחרות שיש בתפריט ולטעום צדפות, שרימפס, קלמרי ודגים. בנוסף לאוכל טעים, התפריט שלהם כל כך יפה ונוח ויזואלית שגם אם אתם לא חזקים באנגלית אפשר לראות את הצילום של המנה ולהבין פחות או יותר על מה מדובר.
לסיכום, המסעדה שווה כל ביס ולא מזיקה לכיס! לא לוותר כאשר מגיעים לקפריסין, כמו שציינתי למעלה זו היא רשת שפזורה בכל קפריסין!
Travel Slow
כותבי המאמר
יוליה וגדעון להב - נוודים דיגיטליים
ג'וליה וגדעון זוג נשוי עם תשוקה לחיי חופש של טיולים ועבודה מרחוק. אנחנו מטיילים במשרה מלאה מאז 2020 וחיים את אורח חיים של נוודים דיגיטליים. המטרה העיקרית שלנו היא לעורר בך את התשוקה לאורח חיים ללא גבולות, בהם ניתן לעבוד מכל מקום בעולם.
Travel Slow
Subscribe