אנחנו זוג עם אהבה גדולה לדגים ופירות ים ולפי השמועות האיים היוונים מלאים במאכלי ים טעימים, וכאשר יצאנו להרפתקה קולינרית באי מילוס לא התאכזבנו. במילוס ניתן למצוא הרבה עיירות קסומות עם מסעדות שונות ומגוונות, אך עיירה אחת תפסה את תשומת ליבנו ושמה מנדריקה שבתוכה גילינו פנינה נסתרת – מסעדת ״מדוזה״ שהתפריט שלה היה מושלם בשבילנו.
קצת על מילוס
האי מילוס התפרסם בשנים האחרונות בקרב חובבי האיים היוונים ותפס שם של יעד שמאוד כדי לבקר בו. עם זאת כאשר הגענו בחודש מאי הוא לא היה מתויר באותה רמה כמו מיקונוס וסנטוריני באותה תקופה, מה שעוזר לו לשמור על היופי והשקט שלו. באי ניתן למצוא חופים מדהימים, כפרי דייגים מיוחדים ונופים עוצרי נשימה. מילוס גם כן ידוע בזכות פירות הים והדגים שלו כך שאם אתם מגיעים לאי, אתם חייבים לאכול בכמה שיותר מסעדות דגים, זהו גן עדן לכל חובבי מאכלי הים כמונו.
כפר הדייגים מנדרקיה
מנדרקיה הוא כפר דייגים מושלם שתופס את המהות של חיי האי היווני המסורתי. הבנייה שלו, עם בתים מסוידים בלבן, דלתות עץ צבעניות, וסירות דייג שמסתובבות במי הטורקיז, יוצרים סביבה ציורית שמרגישה כמו סצנה מתוך אגדה. ההליכה במנדרקיה מרגישה כמו ללכת אחורה בזמן ולטבול במורשת הדיג העשירה של האי.
האטרקציה הגדולה ביותר של מנדרקיה היא מנדרקיה עצמה. הכפר אשר שוכן מסביב למפרץ קטן, מוקף ביופי טבעי שישאיר אתכם מהופנטים. הנמל השליו, המעוטר בסירות דייגים צבעוניות ובתים קטנטנים ממש על המים, מספק רקע ציורי ליום מנוחה רגוע על רקע המים התכולים של הים האגאי. במרכז הכפר תמצאו את הכנסייה היפה שלה, Zoodohos Pigi, אשר בנויה על גבעה ונראה כאילו היא מתנשאת מעל שאר הכפר.
מסעדת מדוזה
מסעדת מדוזה, השוכנת בקצה הכפר מנדרקיה, מציעה חווית אוכל בלתי נשכחת. זו היא ללא ספק מסעדת הדגים האהובה עלינו באי. הארוחה הייתה מושלמת באוויר הפתוח עם נוף אל קו החוף הצפוני עם מי טורקיז מבריקים ומנצנצים. אם יש לכם אפשרות היינו ממליצים להזמין מקום מראש, אם תגיעו בסביעות השעה 14:00 כנראה שתצטרכו להמתין מספר דקות לשולחן. וזה שווה כל דקה של המתנה!.
כשתחפשו את המסעדה בגוגל תמצאו את התמונה המפורסמת של המקום – תמנון תלוי עם נוף מהפנט. זו היא שיטה מסורתית של הכנת תמנון שמעניקה לו רוך וטעם ייחודי, אומנם כשהגענו לא ראינו את התמנון עצמו, אבל זכינו למזג אוויר מצויין, לא חם מדיי עם אווירה טובה.
בחרנו את המסעדה הזו בקפידה, זו הייתה מסעדת יום הולדת ה – 30 של יוליה 🥳. כשהגענו למילוס היא ישר נדלקה על המסעדה הזו, ולדעתנו זו הייתה בחירה מעולה כי ליד המסעדה יש מפרץ קטן שאפשר לנוח בו אחרי האוכל. בכללי ביוון אנחנו אוהבים לקחת מנות קטנות ולטעום הכל מהכל, קוראים למנות האלו ביוון ״מזאטים״. כאשר התיישבנו במסעדה הביאו לנו לחם הבית עם בקבוק שמן זית קטן. הייתה לנו תוכנית מתוחכמת לטעום קצת מהשמן ואז לקחת אותו איתנו – התוכנית נכשלה כי השמן היה כל כך טעים שי אפשר היה להפסיק לאכול אותו עם הלחמניות הקטנות שקיבלנו!
לאחר שחיסלנו את שמן הזיתים, הזמנו מנות ראשונות של לביבות עם חציל, סרדינים על הגריל עם לימון ופאי גבינות עזים (מאפה חצי ירח). כל חומרי הגלם היו טריים וטובים. היוונים מגדלים הרבה צאן באיים בעקבות השטח ההררי שמקש על גידול פרות, ולכן ביוון תוכלו למצוא המון גבינות כבשים ועזים, ככה שזה טעים וכייף לא נורמלי. רגע לפני שיצאנו לגמרי מהמסעדה נכנסנו פנימה, וראינו שם תמונה של ג׳סטין ביבר, ככה שגם ג׳סטין היה שם (: לא שזה אומר הרבה, או שכן? בכל מקרה מגניב ממש.
בשבילנו זו הייתה חוויה משוגעת, ממקומות שזוכרים אותם ורוצים לחזור שוב. לעוד המלצות טעימות ביוון כנסו לרשימה כאן!
Travel Slow
כותבי המאמר
יוליה וגדעון להב - נוודים דיגיטליים
ג'וליה וגדעון זוג נשוי עם תשוקה לחיי חופש של טיולים ועבודה מרחוק. אנחנו מטיילים במשרה מלאה מאז 2020 וחיים את אורח חיים של נוודים דיגיטליים. המטרה העיקרית שלנו היא לעורר בך את התשוקה לאורח חיים ללא גבולות, בהם ניתן לעבוד מכל מקום בעולם.
Travel Slow
Subscribe