מסעדות מקומיות הן לא הדרך היחידה לטעום את המטבח המקומי ולהתחבר לשורשי התרבות של היעד, אפשרות נוספת היא דוכני רחוב. ישנם דוכני רחוב כל כך מצליחים עד שהם הופכים למקום קבוע אליו מגיעים אנשים במיוחד, ממש כמו המקום שעליו נספר לכם במאמר זה. דוכן הרחוב הזה אמנם אינו מתפער בתפריט עשיר, אלא במנות פשוטות שהפכו לשלמות קולינרית! ברחובות ההומים של מרכז אתונה נמצא דוכן אוכל קטן בשם Kostas Souvlaki, אשר נחשב לאחד המקומות הכי טובים לסובלאקי באתונה, כבר עשרות שנים. כחובבי אוכל מושבעים, הגענו למקום כדי לגלות את הטעמים האותנטיים ולבדוק בעצמנו אם כל הבאז סביב המקום מוצדק 🙂
מורשת אוכל רחוב:
למי שלא מכיר, Souvlaki הוא מאכל יווני פופולרי המורכב מחתיכות בשר משופדות וצלויות, בדרך כלל חזיר או עוף (בחלק מהמקומות תוכלו למצוא גם בקר או כבש). בדרך כלל הבשר מתובלן ומושרה בתערובת עשבי תיבול יוונית, ולאחר שיפוד הבשר צולים אותו על הגריל, עד שהוא הופך רך ועסיסי מבפנים, וצרוב מבחוץ. באופן מסורתי, הסובלאקי מוגש עטוף בפיתה חמה בליווי ירקות טריים כגון עגבניות, בצל וחסה. הסובלקי בדרך כלל מלווה בטפטוף נדיב של רוטב צזיקי חריף, שעשוי מיוגורט, מלפפון, שום ועשבי תיבול. השילוב של בשר רך בגריל, רוטב מושלם ותוספות מרעננות יוצר מנה כל כך טעימה, שלא מפתיע אותנו כמה היא פופולרית ביוון. סובלקי היא מנה שניתן ליהנות ממנה כנשנוש מהיר בפיתה כשממהרים או כמנה עיקרית שמוגשת כמעט בכל טברנה שתיתקלו בה. הפשטות של המנה ועם זאת הטעם המדהים, הפכו את הסובלאקי לאהוב ביותר בקרב מקומיים, תיירים ועלינו.
Kostas Souvlaki מציע טעם אותנטי של יוון שאי אפשר לפספס. מוסד בניהול משפחתי זה מאכיל מקומיים ותיירים כאחד במשך עשרות שנים. המתכונים וטכניקות הבישול נותרו ללא שינוי במשך שנים, מה שמבטיח חוויה אותנטית ועקבית לכל מי שמבקר במקום, בלי הפתעות. למרות המראה החיצוני הצנוע של המקום, הניחוחות המגיעים מהגריל, והתור הארוך שרואים איך שמגיעים למקום, מעידים על כמה המקום אהוב ופופולארי.
כשנכנסנו למקום הרגשנו שהגענו לתקופה אחרת, כאילו עצר הזמן. הקירות מלאים בתצלומים ישנים אשר נותנים הצצה למורשת וההיסטוריה של המקום שמשתרעת על פני דורות, עם מתכונים שהועברו מאב לבן. מבחינתנו זה הוכחה למסירות ולמחויבות לאיכות וטעם בלתי מתפשרים, שהפכו את המקום הזה למוסד שכל אתונאי אמיתי מכיר.
חווית Souvlaki:
כצפוי, המקום מושך לא מעט קהל, במיוחד בשעות הצהריים. עם זאת, ההמתנה לחלוטין שווה בעיניינו. ב-Kostas Souvlaki, כוכב התפריט הוא ללא ספק הסובלאקי המהמם שלהם. מוכן בדייקנות ובמומחיות, (מומלץ לקחת שניים, כל מנה בעלות של 3 יורו). הבשר עסיסי ורך, בשילוב עם קצת צ׳יפס ורוטב אדום וקצת חריף שמגישים רק פה במקום רוטב הצזיקי הקלאסי יוצר ביס פשוט מושלם. אנחנו ממליצים גם לטעום את המנת קבב בפיתה שלהם שהייתה מעולה ומפתיעה, במיוחד בגלל תבלינים ודרך הכנה שונה ממה שאנחנו מכירים מהארץ.
חוויה מקומית:
Kostas Souvlaki ממוקם בכיכר שוקקת חיים (Pl. Agias Irinis 2) ממש במרכז אתונה, כמה צעדים ממדרחוב הקניות המפורסם Ermu. המקום פותח את שעריו מיום שני עד שבת, מ-11:00 בבוקר עד 18:00 בערב, ומספק הזדמנות נהדרת למטיילים להתמכר לאוכל הכי פופולרי ואהוב ביוון, במקום שנראה כי הזמן עצר בו מלכת.
מילות סיכום:
הביקור שלנו במקום היה בלתי נשכח, ובהחלט השאיר לנו טעם של עוד. אם אתם מחפשים חוויה קולינרית אותנטית באתונה, Kostas Souvlaki הוא ביקור חובה. תהיו מוכנים לאווירה הסואנת של המקום, תגיעו עם סבלנות כי המתנה כנראה תהיה, אבל תהיה בטוחים שהטעמים והריחות שמחכים לכם שווים את זה.
Travel Slow
כותבי המאמר
יוליה וגדעון להב - נוודים דיגיטליים
ג'וליה וגדעון זוג נשוי עם תשוקה לחיי חופש של טיולים ועבודה מרחוק. אנחנו מטיילים במשרה מלאה מאז 2020 וחיים את אורח חיים של נוודים דיגיטליים. המטרה העיקרית שלנו היא לעורר בך את התשוקה לאורח חיים ללא גבולות, בהם ניתן לעבוד מכל מקום בעולם.
Travel Slow
Subscribe