את הטיול הארוך שלנו ביוון התחלתנו באתונה, עיר הבירה של יוון שמציאה הכל ולא נחה לרגע. כמו בכל טיול שלנו, אנחנו מחפשים מאכלים מקומיים שלא נמצאים במרכזים התיירותיים. יש שתי סיבות לכך, הראשונה היא שבדרך כלל המסעדות המתויירות לא משקיעות באוכל שהן מבשלות, אלא בכמות הסועדים שהם יכולים לקבל ביום. הסיבה השניה היא שלרוב המסעדות במרכזים התיירותים יהיו יקרות יותר, בעקבות הביקוש הגדול באזור שבו הן נמצאות. ולכן, חיפשנו ומצאנו מסעדה אולטרה מקומית, ברחוב צדדי שבו סועדים המקומיים.
החיפוש שלנו אחר מסעדת פירות ים מקומית, הוביל אותנו לאטלנטיקוס (Ατλαντικός), שהתגלתה כפנינה נסתרת בשכונת פסירי שוקקת החיים ובקרבה יחסית לאקרופוליס. לאחר שבדקנו את המוניטין שלה (בגוגל), והבנו שמדובר במקום שמועדף על המקומיים והמחירים שם נוחים, התרגשנו להגיע (במיוחד שכבר התעייפנו מכל ההליכה והטיול בעיר).
כשנכנסנו לאטלנטיקוס, קיבלנו מיד ניחוח מזמין של פירות ים טריים. האווירה הייתה נעימה וצעירה, עם קולות הסועדים הנהנים אשר מילאו את האוויר. התפריט היה מלא במגוון אפשרויות טריות של פירות ים ודגים, והחלטנו להתחיל את הארוחה שלנו עם צלחת משותפת של דג בס. הבס, הידוע בבשרו העדין, לא אכזב. המטבח הכין אותו בגריל לרמת שלמות, כל ביס היה עסיסי ומפוצץ בטעמים. המנה הייתה בגודל נדיב, וזה אפשר לנו להנות מהמנה יחד.
המנה הבאה שלנו הייתה מנת פסטה עם שרימפס עסיסי. הפסטה הייתה ברוטב עגבניות, והשרימפסים היו שמנמנים ועסיסיים (חשוב לציין שהם הגיעו שלמים, ולכן היה צורך לפרק אותם כדי להגיע לבשר). המנה הייתה פשוט מצויינת, הוכנה מרכיבים טריים ועשבי תיבול טעימים, ויצרה שילוב של טעמים שלא נשכח. גם גודלה של המנה הזאת היה נדיב, מה שאיפשר לנו לחלוק וכך לטעום יותר דברים. הרגשנו מיד שבמסעדה הזאת לא רק שנצא שבעים, אלא נקבל גם תמורה מצוינת לכסף.
לליווי הארוחה בחרנו בכוס יין הבית ובירת אלפא. יין הבית הלבן היה בחירה מרעננת, עם טעם פירותי ועדין. היין השלים את מנות פירות הים בצורה מעולה. באשר לבירה אלפא, טעמה הקליל סיפק ניגוד טוב לטעם הספציפי של פירות הים.
אחד ההיבטים המדהימים ביותר בחוויה שלנו באטלנטיקוס היה באמת התמורה. העלות הכוללת של הארוחה שלנו, כולל דג בס שלם, פסטה עם שרימפס, כוס יין ובירת אלפא, הסתכמה ב-28 יורו בלבד. בהתחשב בגודל המנות הנדיב ובאיכות הגבוהה של המרכיבים, קיבלנו תמורה מעולה למחיר ששילמנו.
מציאת אטלנטיקוס הייתה כאתגר קל, שכן היא חבויה ברחוב צדדי קטן בפסירי. עם זאת, המאמץ לגמרי היה שווה את זה. המסעדה שידרה קסם מקומי, והעניקה חוויה אתונאית אותנטית שלעתים קרובות נעלמת באזורים מתוירים. אנו ממליצים להזמין מקום מראש, במיוחד אם אתם מעדיפים להגיע למסעדה בערב.
עבור אנשים שרוצים לטעום ממבחר פירות הים והדגים הטריים שיש ליוון להציע ובמיוחד מבלי לשבור את הכיס, אטלנטיקוס היא מסעדה שחובה לבקר בה. השילוב של פירות ים ודגים טריים, מחירים סבירים ואווירה צעירה ותוססת, הופכים את המקום לבחירה מצויינת.
אז, כשאתם באתונה, צאו מהשביל הרגיל והמוכר והתמכרו לתענוגות הקולינריים של אטלנטיקוס – פנינה נסתרת אמיתית בלב העיר.
Travel Slow
כותבי המאמר
יוליה וגדעון להב - נוודים דיגיטליים
ג'וליה וגדעון זוג נשוי עם תשוקה לחיי חופש של טיולים ועבודה מרחוק. אנחנו מטיילים במשרה מלאה מאז 2020 וחיים את אורח חיים של נוודים דיגיטליים. המטרה העיקרית שלנו היא לעורר בך את התשוקה לאורח חיים ללא גבולות, בהם ניתן לעבוד מכל מקום בעולם.
Travel Slow
Subscribe