במשך כשנה קנינו במכולת של הקיבוץ שגרנו בו כסטודנטים את הרוזה של הר אודם, בדיוק שם אהבתינו התחילה. מיד הבנו שבהזדמנות הראשונה שיש לנו כשאנחנו מגיעים לקרית שמונה אנחנו טסים להר אודם. היה לנו ברור כל כך שליקב הזה אנחנו חייבים להגיע. יקב הר אודם הוא כולו חוויה ממש מא' עד ת'. כל יין שלהם פשוט טעים, כל לגימה היא פשוט תענוג. בצפון רמת הגולן, בלב יער אודם, בגובה של 1,060 מטר, שוכן יקב הר אודם. יקב בוטיק משפחתי, שנוסד בשנת 2003. היקב כשר. במקום חנייה חופשית.
מעבר ליין הנהדר וצלחת גבינות שאנחנו מזמינים תמיד, יש ממש ממול היקב את יער האיילים של הר אודם, ככה שאם אתם חובבים חיות וטבע כמונו זה מקום מושלם עבורכם. אנחנו מאוד אהבנו ללכת לבקר את האיילים בין הטעימות שלנו (:
מרכז המבקרים עצמו בנוי מעץ ואבן ככה שהוא מרגיש מאוד מחובר לטבע שמסביב. ולא רק זה אם תגיעו בעונת הדובדבנים תוכלו גם להגיע לקטיף בחודש יוני. זמן קטיף הדובדבנים ובתקופת הבציר החלה בחודשים אוגוסט עד אוקטובר, מציע היקב פעילות מיוחדת נוספת בתוספת תשלום.
אפשר לומר כי יקב הר אודם הוא פשוט חוויה. ההסברים של הצוות כל כך מעניינים ומפורטים. הגבינות היו משבוחות וטעימות יין באמת היו עשירות. אז ברגע שאתם מגיעים ליקב הר אודם בין אם זה בקיץ או בחורף, בבקשה תטעמו את יין אלפסי שהוא אהוב עלינו במיוחד, מבטיחים שלא תתאכזבו. משפחת אלפסי מאוד חביבה וכנראה שאחד מהם גם ייקח אתכם לסיור במידה ותתאמו מראש. אנחנו בהחלט ממליצים להשקיע ולקחת את האפשרות הגדולה יותר של הטעימות כי בהחלט יש למקום מה להציע.
יינות היקב:
נכון ל-2020 היקב מייצר יינות בחמש סדרות:
יער אודם: סדרת יינות המיועדת לצריכה יומיומית, ובה שלושה יינות המורכבים משילוב זנים.
וולקני: סדרת וולקני היא סדרה של יינות זניים שכוללת יינות אדומים ולבנים. ויויניה, מרלו, ריזלינג, קברנה סובניון ושרדונה. היינות האדומים מתיישנים 12 חודשים בחביות עץ אלון.
הר אודם: סדרת היינות שבה יינות מתיישנים 18 חודשים בחביות עץ אלון. בסדרה יינות מרלו, קברנה פרנק, סירה, נביולו סירה וקברנה סובניון.
אלפסי: סדרת יינות הפרימיום של היקב. בסדרה יינות המתיישנים בין 24 חודשים בחבית ועד 36 חודשים. האלפסי מיוצר מ-60% ענבי קברנה סוביניון 30% ענבי מרלו ו10% קברנה פרנק. לאחר 15 בצירים שבעקבותיהם יוצר בלנד אדום, הוחלט ביקב לייצר גם אלפסי לבן. היין מיוצר מ-40% שרדונה, 30% ריזלינג, ו-30% ויוניה.
יינות קינוח: בסדרת יינות הקינוח יין ענבר שהוא יין לבן מתוק מחוזק שהתיישן 24 חודשים בשמש, ויין ענבר signature שהוא יין מחביות שהפיקו טעם ייחודי בעת יישון 42 חודש. יין שני, יין אדום מתוק מחוזק בסגנון פורט המתיישן 24 חודשים בחביות עץ אלון בשמש ובנוסף מייצר היקב שיכר דובדבנים המיוצר מדובדבנים וגודגדנים הגדלים בצפון רמת הגולן.
לסיכום, אנחנו מאוד ממליצים להגיע ליקב בכל עונות השנה אך יש עונות שבהן ניתן לחוות גם דברים נוספים, ואפילו שתיית יין בשלג שזו חוויה בפני עצמה. כמו שאמרנו מסביב ליקב יש הרבה טבע להינות ממנו כולל אפילו את הג'ובה הגדולה, ביער אודם. הג'ובה (בור, מכתש) הגדולה הינה אחת מיותר מעשרים ג'ובות אחרות ביער. העומק שלה הוא כ- 70 מ' וקוטרה 250 מ'. היא כנראה נוצרה כתוצאה מהתפרצות גזים געשיים מתוך האדמה, שיצרו בור ענק הנראה כמו מכתש.
היקב פתוח בימים א’- ה’ בין השעות 10:00-18:00, ביום ו’ וערבי חג 10:00- 16:00, שבת וחג סגור.
ניתן לתאם או להגיע באופן ספונטני.
תהנו (: