כאשר ביקרנו בכפר מעיליא, אי אפשר היה לפספס את יקב הבוטיק המקסים ג’וליה. כאשר הגענו ליקב פגשנו את ג’ורג’, בעל היקב, שהסביר בתשוקה רבה כיצד הם מכינים את היין במקום. ניתן ליהנות מסיור וטעימות (30 ₪ לאדם) מלווה בכיבוד קל. מלבד יין, מייצר היקב שמן זית מעולה, אותו אנו ממליצים בחום לרכוש. אחד היינות שנהנינו לטעום במיוחד היה היין הכתום, שהיה לו טעם עצי וצבע יפה שהפנט אותנו. אנו מציעים לשלב ביקור ביקב עם סיור בכפר, שיש בו מסעדות רבות ונקודות תצפית מהממות.
תוכלו למצוא את היקב ממש בכניסה לכפר מצד ימין שלכם לאחר הפניה לתוך הכפר, תזהו את היקב באמצעות השלט המיוחד שעשוי מעץ והחריטה עליו “Julia”. שמו של היקב, “ג’וליה”, הוא על שם אשתו של ג’ורג’, שהיא גם אגרונומית. היקב ממוקם ממערב לכפר ויושב על כרם בן 7 דונם, בו מייצר ג’ורג’ את היין. הוא משקיע הרבה נשמה ואהבה ביקב.
ביקב עצמו יש חדר חביות ובר בו יכולים המבקרים לטעום מהיין. ג’ורג’ מדי פעם מארח ומוביל את הסיור בעצמו, אבל אולי תמצאו גם בני משפחה אחרים שיארחו אותך בשמחה. היקב המשפחתי מייצר כ-4,000 בקבוקי יין מקברנה סוביניון, מרלו, שיראז וויונייה (זן ענבים לבנים). ומכל אלא הוא אפילו מייציא כחצי מהם לארצות הברית. בנוסף, ניתן למצוא את היין שלהם במסעדות בגליל המערבי ובחיפה וכמובן לרכוש אותו ביקב. בסך הכל, ביקור ביקב ג’וליה זו חוויה מענגת שמציעה הצצה לעולם עשיית היין בגליל. יקבלו את פניכם בחמימות ותתכבדו ביין ושמן זית טעימים. אז אל תהססו לתכנן טיול ליקב הבוטיק המקסים הזה כשאתם מבקרים באזור.
Travel Slow
כותבי המאמר
יוליה וגדעון להב - נוודים דיגיטליים
ג'וליה וגדעון זוג נשוי עם תשוקה לחיי חופש של טיולים ועבודה מרחוק. אנחנו מטיילים במשרה מלאה מאז 2020 וחיים את אורח חיים של נוודים דיגיטליים. המטרה העיקרית שלנו היא לעורר בך את התשוקה לאורח חיים ללא גבולות, בהם ניתן לעבוד מכל מקום בעולם.
Travel Slow
Subscribe